Onze diensten

ELEKTRICITEIT

Op gebied van elektriciteit komen comfort, veiligheid en energiezuinig leven op de eerste plaats. Het is dan ook aan te raden om uw werken te laten uitvoeren door een bekwaam en ervaren vakman.

Elvenco Technics is hiervoor een vakkundig en betrouwbare partner. Samen bespreken wij uw noden en wensen in een vrijblijvend eerste gesprek. Hieruit kan dan een gedetailleerde offerte worden opgemaakt. Na uw goedkeuring worden dan de verdere afspraken gemaakt voor de komende werkzaamheden. 

VENTILATIESYSTEMEN

Hoe creëer je een gezond en comfortabel binnenklimaat? 

Een goeie ventilatie is cruciaal: een kwalitatief binnenklimaat heeft een aanzienlijke invloed op je gezondheid, je concentratie en je humeur.
Elvenco Technics staat garant voor kwalitatieve residentiële ventilatiesystemen, geplaatst met degelijke materialen en volgens de nieuwste technieken.

Contacteer ons voor meer informatie.

ZONNEPANELEN + LAADBATTERIJEN

Zonnepanelen plaatsen is een duurzame investering, waarmee je ook flink bespaart op je vaste energiekosten. Met het bedrag dat je bespaart op jouw energiefactuur, en in combinatie met de premies, verdien je je zonnepanelen terug op 5 à 6 jaar. Om aanspraak te maken op deze premie, moet je je zonnepanelen laten plaatsen door een RESCert-installateur. Elvenco Technics beschikt over dit certificaat.

 

Wie zonnepanelen heeft en niet meer kan genieten van het systeem van de terugdraaiende teller, kan best zoveel mogelijk energie verbruiken terwijl de zon schijnt. Maar dat is niet evident: een gemiddeld gezin heeft een zelfconsumptie van 30%.

Dit kan je drastisch verhogen dankzij een thuisbatterij. Hiermee sla je je zelfgeproduceerde elektriciteit overdag op om ’s avonds te gebruiken. Met een thuisbatterij bereik je 60-70% zelfconsumptie.

 

Samen bekijken we de mogelijkheden. 

AUTO LAADSTATIONS

Vaak kan je je elektrische wagen via een gewoon stopcontact opladen, maar dit is afhankelijk van je type wagen en batterij. Huishoudelijke stopcontacten zijn echter niet ontworpen om zo regelmatig en langdurig hoge stroom te leveren. Het is dus belangrijk om de laadstroom te beperken, hiervoor heb je dan ook een aangepast laadpunt nodig.

Thuis opladen via het stopcontact duurt bovendien erg lang, een volledige oplaadbeurt neemt zo’n 10 uren in beslag (afhankelijk van het type wagen). Met een laadpaal (thuis of openbaar) bedraagt de laadtijd vier tot zes uur. De oplaadsnelheid is een aanzienlijk voordeel van een laadpaal.

 

Op maat van jouw elektrische thuisinstallatie en het normale dagverbruik analyseren we het maximale elektrische vermogen voor je laadpaal. Indien aanwezig stemmen we de optimale werking van de laadpaal af op je thuisbatterij en zonnepanelen.